You are here

KESKKOND

Liigume koos kestliku tuleviku poole.

McDonald’s restoranide  töötajad annavad endale aru oma vastutusest kaitsta keskkonda ja säilitada seda tulevaste põlvkondade jaoks. Meie tegevused on koondunud 4R põhimõtte ümber (reduce, reuse, recycle ja redesign – vähendada, taaskasutada, ümber töödelda ja ümber disainida), mille eesmärgiks on tarbida vähem energiat ja ressursse.

 

Prügi 

Me tajume, et meie kohus on toimida Eesti puhtana hoidmisel kohaliku kogukonna osana. Kõigi meie restoranide juures on prügikastid ja me julgustame oma külastajaid neid kasutama. Me tegeleme samuti prügiprobleemidega, organiseerides meie linnade puhtana hoidmiseks igapäevaseid prügipatrulle. Lisaks on kõik meie pakendid varustatud prügi mahaviskamist keelava sümboliga, juhtimaks külastajate tähelepanu prügi vastutustundliku käitlemise vajadusele. 

 

Tarnijad

Me tajume, et meie kohus on toimida Eesti puhtana hoidmisel kohaliku kogukonna osana. Kõigi meie restoranide juures on prügikastid ja me julgustame oma külastajaid neid kasutama. Me tegeleme samuti prügiprobleemidega, organiseerides meie linnade puhtana hoidmiseks igapäevaseid prügipatrulle. Lisaks on kõik meie pakendid varustatud prügi mahaviskamist keelava sümboliga, juhtimaks külastajate tähelepanu prügi vastutustundliku käitlemise vajadusele. 

Samuti pöörame erilist tähelepanu loomade heaolule, ostes tooteid ainult sellistelt tarnijatelt, kes kohtlevad oma loomi hästi, ja tegeleme pidevalt oma tarneprotsessi täiustamisega jäätmete tekke välistamiseks, heitmete vähendamiseks ja energia säästmise nimel.

 

Ümbertöötlemine

Kahjuks ei saa me pakkuda vanapaberist valmistatud pakendeid, sest see võib olla eelnevalt toiduga saastunud, kuid me püüame kasutada oma pakendite puhul üha vähem paberit ja kasutada vanapaberit oma joogialuste, paberkottide ja –salvrättide tootmiseks.  

Kõik tootepakendid on disainitud spetsiaalselt, võttes arvesse hügieenitegureid, mugavust, stiili ja - mis kõige olulisem - paberi tõhusat kasutamist. Samuti püüame kasutada võimalikult vähe plastmassi ning oleme näiteks võtnud salati puhul kasutusele plastmassist kausside asemel paberkausid.  

Lõpuks eraldame kõik pappjäätmed, kogume kokku ja saadame ümbertöötlusele.

 

Jäätmed

Me usume, et parim viis oma süsinikujalajälje vähendamiseks on toota vähem jäätmeid. Selle filosoofia elluviimiseks kõigis oma restoranides oleme paigaldanud kõigisse köökidesse monitorid, mis aitavad muuta toiduvalmistamise jäätmevabamaks.

 

Energia

Meie eesmärk on:

- muuta kõigi restoranide energiatarve minimaalseks  

- muuta kõigi restoranide veetarve minimaalseks

- tagada, et kogu meie restoranidest väljuv reovesi oleks võimalikult kvaliteetne